Specialităţi
În anul de studii 2020-2021 elevii își fac studiile la următoarele specilaități:
Specialitatea | Profilul | Anul I | Anul II | Anul III | Anul IV |
---|---|---|---|---|---|
Contabilitate | Real | ||||
Maşini şi aparate în industria alimentară | Real | ||||
Merceologie | Real | ||||
Tehnologia panificaţiei | Real | ||||
Tehnologia produselor cosmetice şi medicinale | Real | ||||
Turism | Umanist |
Descrierea specialităților
Specialitatea
Tehnologia produselor cosmetice și medicinale
Cod specialitate: 71110
Calificarea: Tehnician tehnolog
Competenţe profesionale:
La finalizarea studiilor absolventul este capabil să:
- dirijeze procesele tehnologice de extragere a uleiurilor aromatice,
- monitorizeze fabricarea produselor cosmetice și medicinale;
- evalueze calitatea produselor de parfumerie și cosmetică;
- ofere consultanță despre produsele de parfumerie și cosmetică.
Oportunităţi de angajare:
- la întreprinderile de prelucrare a plantelor aromatice și medicinale
- la întreprinderile de fabricare a produselor de parfumerie și cosmetică
- laborant
- consultant în farmacie
Resurse
Ultima modificare: 23 iulie, 2021Specialitatea
Contabilitate
Cod specialitate: 41110
Calificarea: Contabil
Competențe profesionale:
- cunoașterea fundamentelor economiei de piață, bazelor teoretice ale contabilității, fiscalității, auditului, analizei activității economico-financiare;
- familiarizarea cu principiile generale de funcționare a proceselor economice în entități;
- cunoașterea particularităților de organizare a contabilității la entități cu diferite forme de proprietate, bazele reglementării legislative a activității acestora;
- cunoașterea organizării contabilității consumurilor, modului de includere a acestora în costul de producție, metodelor de calculare a costului de producție;
- folosirea deprinderilor specifice de sistematizare și de generalizare a informației economice.
Oportunități de angajare:
Absolvenții domeniului de formare profesională în contabilitate și impozite pot activa la entități de stat sau private în compartimentul financiar-contabil, în calitate de:
- contabil,
- contabil-coordonator,
- șef adjunct secție sau departament.
Resurse
Ultima modificare: 23 iulie, 2021Specialitatea
Mașini și aparate în industria alimentară
Cod specialitate: 71520
Calificarea: Tehnician mecanic
Competențe profesionale:
La finalizarea studiilor absolventul este capabil să:
- realizeze managementul subdiviziunilor de exploatare, întreținere și reparație a utilajului;
- execute mentenanța tehnică a utilajului în industria alimentară;
- asigure respectarea securității și sănătății muncii la întreprindere;
Oportunităţi de angajare:
- la întreprinderile de fabricare și prelucrare a produselor alimentare;
- atelier mecanic.
Resurse
Ultima modificare: 23 iulie, 2021Specialitatea
Tehnologia panificației
Cod specialitate: 72130
Calificarea: Tehnician în panificație
Competenţe profesionale:
La finalizarea studiilor absolventul este capabil să:
- aprecieze calitatea materiilor prime, semifabricatelor și produselor finite;
- monitorizeze dirijarea procesului tehnologic
- implementeze managementul procesului tehnologic de producere;
- evalueze calitatea produselor de panificație prin metode și criterii standard
Oportunităţi de angajare:
- tehnician întreprinderile de fabricare a produselor de panificaţie,
- cofetărie şi patiserie sau în unităţile de comercializare a acestora
laborant
Resurse
Ultima modificare: 23 iulie, 2021Specialitatea
Merceologie
Cod specialitate: 41630
Calificarea: 331305 Tehnician merceolog
Competențe profesionale:
- cunoștințe, deprinderi, activități personale și de specialitate în activitatea profesională;
- competențe de interacțiune socială și managerială la locul de muncă, în activitatea comercială;
- soluționarea responsabilă și autonomă a sarcinilor la locul de muncă;
- conduita creativ-inovativă specifică locului de muncă (depozit, sală) în activitatea comercială;
- evaluarea critică și constructivă a procesului tehnologic comercial;
- aplicarea cunoștințelor profesionale în rezolvarea situațiilor din activitatea comercială;
- explicarea și interpretarea activităților din cadrul procesului tehnologic comercial;
- cunoașterea, înțelegerea și utilizarea limbajului specific activității de comerț.
Oportunități de angajare:
Absolvenții pot activa în calitate de
- merceolog la întreprinderile de comerţ,
- administrator al sălii de comerţ,
- şef al secţiei de mărfuri,
- vânzător,
- casier.
Resurse
Ultima modificare: 23 iulie, 2021Specialitatea
Turism
Cod specialitate: 101510
Calificarea: 422106 „Agent de turism” (calificare medie)
Competențe profesionale:
Agentul de turism de calificare medie are competențe transversale, caracteristice domeniului:
- psihologie;
- de comunicare în limbi de circulație internațională;
- de posedare a tehnologiilor informaționale;
- cunoștințe de management și marketing;
- competențe de filozofie și etica profesională;
- este responsabil, interactiv social, cu spirit de inițiativă;
- capabil să se adapteze operativ și eficient schimbărilor din societate, fiind preocupat de creșterea profesională.
Oportunități de angajare:
Ocupații tipice pentru absolvenții domeniului dat:
- 422106 Agent de turism
- 422107 Funcționar agenție turistică
- 422101 Agent de asistență turistică
- 422102 Agent de recepție a comenzilor pentru bilete
- 511306 Însoțitor grup turistic
- 523004 Operator ticketing
- 511302 Conducător grup turistic
- 511305 Ghid turism intern