„Procesarea și controlul calității uleiurilor eterice”

La Colegiul Agroindustrial Din Rîşcani au început lucrările de construcție a laboratorului didactic „Procesarea și controlul calității uleiurilor eterice”.

Laboratorul va fi dotat cu mobilier, utilaje de laborator tehnică IT și implicit instalație de extragere a uleiurilor eterice. 👩‍🌾

În prima fază a proiectului au fost livrate utilajele agricole, necesare pentru plantarea, recoltarea și întreținerea suprafețelor de levănțică și salvie. Utilizând aceste utilaje, de ultimă generație, elevii colegiului, îndrumați de cadrele didactice au plantat 2 ha de levănțică și au semănat 2 ha de salvie. Recolta de levănțică și salvie urmează a fi procesată, în scopuri didactice de elevii și profesorii Colegiului Agroindustrial din Râșcani, utilizând capacitățile laboratorului didactic care se află în construcție.

🟢Beneficiari direcți ai investițiilor sunt peste 300 de elevi de Colegiul Agroindustrial din Râșcani dar și toți fermierii care sunt specializați în cultivarea plantelor etero – oleaginoase.

🟢Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului Livada Moldovei implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare cu suportul Băncii Europene de Investiții.

🟩Valoarea investițiilor, la Colegiul Agroindustrial din Râșcani, este de peste 465 mii euro.

Ultima modificare: 13 octombrie, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat:
PageLines