Ziua ușilor deschise la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă

Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) împreună cu subdiviziunile sale teritoriale (STO) a organizat la data de 18 februarie 2020, Ziua ușilor deschise, în contextul marcării a 29 ani de la crearea Serviciului public de ocupare din Republica Moldova.

Cu acest prilej elevii anului IV au fost așteptați la subdiviziunea ANOFM pentru ocuparea forței de muncă din orașul Rîșcani, pentru a descoperi din interior, modul în care își desfășoară activitatea Agenţia și să obţină informaţii utile privind facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă.

Evenimentul are ca scop sensibilizarea societății privind rolul ANOFM ca prestator de servicii gratuite pe piața muncii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor, precum și informarea privind serviciile oferite și măsurile de ocupare a forței de muncă implementate de către subdiviziunile sale teritoriale, aspectele noii Legi cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este autoritatea administrativă subordonată Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, împuternicită să asigure implementarea politicii în domeniul promovării ocupării forței de muncă, migrației forței de muncă și asigurării de șomaj.

MISIUNEA ANOFM este de a spori posibilitățile de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și susține angajatorii la identificarea forței de muncă calificate și crearea locurilor noi de muncă.

Agenția Națională își realizează atribuțiile în următoarele domenii:

  • implementarea politicii de promovare a ocupării forței de muncă;
  • migrația forței de muncă;
  • asigurarea de șomaj.
Ultima modificare: 25 februarie, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat:
PageLines