Ziarul „Trandafir”

În concepte generale ziarul este o publicație care conține știri, informații și publicitate, de obicei tipărită pe foaie de ziar. Ziarul poate fi general sau de un interes special, de cele mai multe ori publicat zilnic sau săptămânal. Primul ziar tipărit a fost publicat în 1605 și s-a dezvoltat chiar și când a fost în competiție cu tehnologii noi, precum radioul și televiziunea.

Dezvoltarea recentă a Internetului este o amenințare reală pentru materia ziarului, însă cumpărarea ziarelor scade în cele mai multe țări, în timp ce câștigurile din publicitate, care măresc considerabil veniturile ziarului, se măresc, treptat forma tipărită înlocuindu-se cu cea online. Ziarul nu este doar o știre, telegramă, articol de fond, reportaj sau numai informație, ci este o stare sufletească. Ştirile sunt importante azi, întrucât ne ţin informaţi cu ceea ce se întâmplă în lume. Iar acest lucru e vital.

Ziarul ,,Trandafir” este o publicație lunară destinată tuturor elevilor și cadrelor didactice și o sursă veridică de informații, evenimente și activități. din cadrul instituției, dar și din afara acesteia. Ziarul ,,Trandafir” este editat de colectivul redacțional al Colegiului Agroindustrial constituit din redactor- șef Dugan Nălly și corespondenții Purcel Ecaterina, Răileanu Cătălina, Mîrza Anastasia și Guțu Rodica.

Misiunea colectivului redacțional este de a informa zilnic un public larg cu privire la evenimentele în diferite domenii ale activității colegiului. Reporterul adună informații, efectuează investigații privind un anumit subiect, intervievează publicul martor cu privire la subiect. În urmă acestor acțiuni, el redactează un articol (reportaj) care apoi este publicat în ziar și mediatizat pe diferite platforme.

Reportajul este o specie publicistică care, în baza unor date culese la fața locului, informează opinia publică, cât mai real și nepărtinitor, asupra problemelor de interes general sau constatate ocazional. Veridicitatea reportajului este creată prin: relatarea secvențială a evenimentului narativ, inserarea elementelor portretistice de-a lungul relatării, prin introducerea detaliilor, camuflarea impresiilor subiective în scurte relatări, prezentarea faptului ca real. Considerată ca fiind o specie jurnalistică, complexă, reportajul îmbină cele trei moduri de expunere (descrierea, narațiunea și dialogul), creând impresia unei reconstituiri în amănunte existențiale decisive.

Edițiile lunare ale ziarului ,,Trandafir” cuprind informații privind activitățile realizate în colegiu, zilele mondiale semnificative, problemele actuale, dar și multe alte evenimente din toată lumea.

Ultima modificare: 22 mai, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat:
PageLines