Sport şi agrement

Conceptul modern al educaţiei, materializat în tendinţele de acces liber la informare şi formare continuă, cuprinde firesc şi sfera educaţiei fizice şi sportului. Dezvoltarea fizică şi spirituală, nivelul înalt al sănătăţii umane constituie un garant al îmbunătăţirii situaţiei demografice şi păstrării fondului genetic național, de aceea profesorii de cultură fizică din colegiul nostru: Cărăruș Vasile și Beșleaga Octavian, depun tot efortul pentru a-i face pe elevi să iubească sportul, și toate activitățile sportive practicate în colegiu, care mai apoi le vor servi ca sprijin în atingerea unor țeluri noi în viață. Sportul ne învață să fim aranjați, antrenați pentru orice greutate, și rezistenți la orice opunere!

Lunar, sau chiar și săptămânal, în colegiul nostru se organizează diverse competiții sportive: volei, baschet, șah și dame, tenis de masa și atletismul. De fiecare dată, numărul participanților în competiții se mărește, tot mai mulți elevi au dorința să se implice în astfel de evenimente. ]n acest an de studii ne mândrim cu măsurile organizate la noi în instituție, și cele de nivel național și republican cu participarea elevilor noștri, unde aceștia au obținut locuri de frunte:
11.10.2019 ,,Ziua recrutului raional„

 • Rusu Marius – locul I în ridicarea greutăților
 • Rîmbu Valentin- locul I la alergarea – 100 m
 • Stafeta mixtă 4×100 m – locul III
 • Tragerea otgonului – locul IV
  18.10.2019 ,,Liga studențească,, măsură republicană
  13.11.2019 ,, Meci amical,,
 • Baschet (băieți)- locul I
 • Tenis – locul I
 • Volei (băieți) –locul II

Rolul educaţiei fizice şi al altor forme de utilizare orientată a culturii fizice în cadrul institutelor de învățământ superior este multilateral. Timpul petrecut pentru practicarea exerciţiilor fizice se compensează prin capacitatea generală de lucru ridicată, inclusiv a celei intelectuale (fapt demonstrat, pe lângă toate celelalte, de rezultatele la învăţătură adeseori mai înalte ale tinerilor care practică cu regularitate exerciţiile fizice).

Ultima modificare: 12 ianuarie, 2022
%d blogeri au apreciat:
PageLines